Syty pasztet mięsny
Potrzebujesz bezmlecznego przystawki ? Serdeczny pasztet mięsny może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Za 36 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 16 porcji, każda o 107 kaloriach , 3 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Mieszanka granulek bulionu wołowego, trzonków i kawałków grzybów, ziemniaków i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Serdeczna zupa wołowa i grzybowa , Serdeczna zupa z kurczaka i grillowanej kukurydzy oraz Serdeczna zupa z kurczaka i tortilli .
Instrukcje
Podziel ciasto na cztery części. Na lekko oprószonej mąką powierzchni rozwałkuj jedną część, aby pasowała do 9-calowej formy do ciasta. W dużej misce połącz następne siedem składników; pokrusz wołowinę na mieszankę i dobrze wymieszaj. Nałóż połowę na spód ciasta.
Rozwałkuj kolejną porcję ciasta, tak aby pasowała do wierzchu ciasta, połóż na niej nadzienie i zlep brzegi.
Wytnij otwory w cieście wierzchnim. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem. Przykryj i zamroź jedno ciasto na okres do 3 miesięcy.
Piecz drugie ciasto w temperaturze 375° przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę; piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę. W międzyczasie odcedź grzyby, zachowując płyn.
Dodaj wodę do płynu do objętości 1 szklanki; odstaw.
W małym rondelku podsmaż pieczarki z mąką na oleju, aż zaczną bulgotać.
Zdjąć z ognia; dodać bulion i odłożony płyn z grzybów. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do zgęstnienia. W razie potrzeby dodać sos brązowiejący.
Piec w temperaturze 375° przez 70 minut. Przygotuj sos zgodnie z instrukcją.