Syrah - duszona jagnięcina z oliwkami, wiśniami i Endywią

Syrah - duszona jagnięcina z oliwkami, wiśniami i Endywią
Syrah-duszona jagnięcina z oliwkami, wiśniami i Endywią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 40g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka marchwi, liści laurowych, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona jagnięcina z Syrah Jus, Duszona Noga Jagnięcina Z Ziemniakami I Oliwkami, oraz Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W średnim rondlu połączyć oliwki z wiśniami i 1 1/2 szklanki wina. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta WiśnieTarta Wiśnie
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tłuszcz renderuje, o 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Dodać pieczeń do zapiekanki i brąz dobrze ze wszystkich stron na umiarkowanie dużym ogniu, o 8 protokół.
7
Przełożyć jagnięcinę na talerz z boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
8
Dodać bulion wołowy i pozostałe czerwone wino do zapiekanki i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
9
Odstawić jagnięcinę i boczek do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
10
Dodaj czosnek, tymianek, marchew, cebula, liście laurowe i pieprz. Przykryć zapiekankę i dusić jagnięcinę w piekarniku przez około 2 godziny i 45 minut, aż będzie bardzo miękka i natychmiastowy termometr włożony do środka pieczenia 18
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Tymczasem ułóż endywii wycięte z boku na dużej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Dodać cukier, sok z cytryny, 1 łyżkę masła i 1 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż endywia będą miękkie, o 15 protokół. Odkryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż endywia są karmelizowane na dnie, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
13
W małej misce zmiksuj pozostałe 3 łyżki masła z mąką, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią. Odcedzić duszony płyn do średniego rondla i odcedzić tłuszcz. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 4 filiżanek, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
15
Dodać oliwki, wiśnie i czerwone Wino i dusić na umiarkowanym ogniu przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
16
Ubijamy część duszonego płynu do pasty mącznej, aż będzie gładka, następnie ubijamy pastę do gotującego się sosu i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż nie pozostanie mączny smak, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić sznurki i pokroić jagnięcinę w grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
17
Podawać z sosem i endywią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn