Syrah - duszona jagnięcina z oliwkami, wiśniami i Endywią
Syrah-duszona jagnięcina z oliwkami, wiśniami i Endywią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 40g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka marchwi, liści laurowych, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona jagnięcina z Syrah Jus, Duszona Noga Jagnięcina Z Ziemniakami I Oliwkami, oraz Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W średnim rondlu połączyć oliwki z wiśniami i 1 1/2 szklanki wina. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta Wiśnie
Ciasto Kukurydziane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tłuszcz renderuje, o 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Groch łuskany, Opcjonalnie
6
Dodać pieczeń do zapiekanki i brąz dobrze ze wszystkich stron na umiarkowanie dużym ogniu, o 8 protokół.
7
Przełożyć jagnięcinę na talerz z boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Groch łuskany, Opcjonalnie
8
Dodać bulion wołowy i pozostałe czerwone wino do zapiekanki i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
9
Odstawić jagnięcinę i boczek do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Groch łuskany, Opcjonalnie
10
Dodaj czosnek, tymianek, marchew, cebula, liście laurowe i pieprz. Przykryć zapiekankę i dusić jagnięcinę w piekarniku przez około 2 godziny i 45 minut, aż będzie bardzo miękka i natychmiastowy termometr włożony do środka pieczenia 18
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Tymczasem ułóż endywii wycięte z boku na dużej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Dodać cukier, sok z cytryny, 1 łyżkę masła i 1 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż endywia będą miękkie, o 15 protokół. Odkryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż endywia są karmelizowane na dnie, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
13
W małej misce zmiksuj pozostałe 3 łyżki masła z mąką, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią. Odcedzić duszony płyn do średniego rondla i odcedzić tłuszcz. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 4 filiżanek, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
15
Dodać oliwki, wiśnie i czerwone Wino i dusić na umiarkowanym ogniu przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów Pekan
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Ciasto Kukurydziane
16
Ubijamy część duszonego płynu do pasty mącznej, aż będzie gładka, następnie ubijamy pastę do gotującego się sosu i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż nie pozostanie mączny smak, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić sznurki i pokroić jagnięcinę w grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część