Sycylijska Marynata Cytrynowa
Sycylijska marynata cytrynowa może być tylko marynatą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 0g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 43 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, gałązki rozmarynu, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Sycylijski Dip Cytrynowy, Sycylijski makaron cytrynowo-pieprzowy, oraz Mieszany Grill Z sycylijską sałatką cytrynową i salsą migdałowo-miętową.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć oliwę z oliwek ze skórką z cytryny, liśćmi laurowymi, gałązkami rozmarynu i popękanymi ziarenkami pieprzu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż skwierczą.
Dodać dużą szczyptę soli; zdjąć z ognia.
Lekko ostudzić, następnie wymieszać sok z cytryny i wodę. Zastosowanie: używaj jako 1-godzinnej marynaty do miecznika, tuńczyka lub krewetek lub do marynowania cielęciny, kurczaka lub wieprzowiny do 4 godzin przed grillowaniem, pieczeniem lub sautingiem. Odcedź i wrzuć z sałatką, oliwkami i grzankami oraz pieczonymi ziemniakami lub mżawka nad gotowaną rybą.