Suszone Placki Morelowe
Need a deser wegetariański? Suszone morele mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 273 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, cukier, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Placki z szynką i groszkiem, Placki Jagodowe, oraz Placki Z Malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki zagotować w małym rondlu na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Proces mieszaniny moreli, 1 szklanka cukru, masło i ekstrakt wanilii w robocie kuchennym 1 do 2 minut lub do gładkiej, zatrzymując się, aby zeskrobać w dół boki. Super.
Roll 1 piecrust nacisnąć linii zagięcia.
Wyciąć 6 (4-calowych) kółek z ciasta, w razie potrzeby ponownie przełożyć.
Umyj krawędzie kół wodą. Łyżka około 2 łyżki mieszanki moreli w środku każdego koła. Fold koła na pół, naciskając krawędzie do uszczelnienia.
Umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałym kawałkiem i nadzieniem. Wymieszaj jajko i wodę; umyj placki.
Posypać równomiernie 3 łyżkami cukru.
Piec w 425 przez 20 minut lub do złotego koloru.
* 1/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego można zastąpić likierem migdałowym.
Uwaga: ciasta mogą być pieczone i mrożone.