Suszone ciasto brzoskwiniowe z pokruszoną skórką z ciastek

Suszone ciasto brzoskwiniowe z pokruszoną skórką z ciastek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj suszonego ciasta brzoskwiniowego z pokruszoną skórką z ciastek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis od SippitySup ma 5 fanów. Mieszanka masła, mleka, zmielonego cardomom i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Ciasto Brzoskwiniowe Z Ciasteczkową Skórką Amaretti, oraz Ciasto brzoskwiniowe z ciasteczkową skórką Amaretti dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować skórkę: w misce robota kuchennego ustawionego za pomocą ostrza meta, pulsować ciasteczka, ¼ szklanki cukru i 1/8 łyżeczki soli do uzyskania konsystencji piaszczystej, następnie dodać roztopione masło i pulsować jeszcze kilka razy, aby połączyć. Przekształcić mieszaninę w maślaną 9½-calową płytkę ciasta z głębokim naczyniem, naciskając równomiernie na boki i dno, tworząc skorupę o jednolitej grubości. Zamrozić skórkę i, tuż przed nadzieniem i pieczeniem, Uruchom nóż parujący wokół górnej krawędzi, aby przyciąć skórkę ciastek czysto.Przygotować brzoskwinie: na dużej patelni podsmażonej połączyć suszone plastry brzoskwini z 1 łyżką cukru, kardamonem, wanilią i wodą. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż jabłka wchłoną wodę i zostaną wypompowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiasteczkamiCiasto Z Ciasteczkami
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wyjąć brzoskwinie z patelni i odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj nadzienie z kremem: w dużej misce wymieszaj pozostałe 3/4 szklanki cukru, mąkę i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać jajka i ½ łyżeczki wanilii, i ubijać aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Ubij w mleku, aż do całkowitego połączenia. Odstawić.Przygotować brzoskwinie: na dużej patelni sauté połączyć suszone plastry brzoskwini z pozostałymi 3/4 szklanki cukru, kardamonem, pozostałym ½ łyżeczki wanilii i wodą. Delikatnie ogrzać na małym ogniu, aż brzoskwinie wchłoną wodę i zostaną wypompowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni.Jeśli z brzoskwiniami jest nadmiar płynu, wyrzuć płyn i ułóż lub rozrzuć brzoskwinie na dnie przygotowanej zamrożonej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Wlać nadzienie kremem na brzoskwinie, pozostawiając jedną ósmą cala skorupy na górze. Nie przepełniaj, zachowaj dodatkowe nadzienie kremem do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
3
Umieść ciasto na dolnej półce piekarnika i piec, aż krem zacznie brązowieć na górze i nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny (w zależności od rodzaju naczynia do ciasta). Gotowe ciasto nadal będzie lekko Potrząsać po wyjęciu z piekarnika, ale ustawi się, gdy ostygnie.Ciasto ostudzić na stelażu, następnie posypać cukrem pudrem i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn