Sumak-przyprawione jagnięce pidy

Sumak-przyprawione jagnięce pidy
Sumak-przyprawione jagnięce pides wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 901 kalorii, 33g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Mieszanka cebuli,, oliwy z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sumak - Przyprawiony Czarny Łosoś, Duszone jajka z jagnięciną, Tahini i sumakiem, oraz Sumac Oregano Crusted Lamb Filet.

Instrukcje

1
Najpierw zrób ciasto. W dużej misce wymieszaj mąkę, drożdże, cukier, oliwę z oliwek, szczyptę soli i 300 ml ciepłej wody. Połączyć rękami lub w mikserze stołowym, a następnie ugniatać przez 10 minut ręcznie lub 5 minut w mikserze, aż będzie miękki i elastyczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieścić ciasto w czystej, naoliwionej misce, przykryć arkuszem naoliwionej folii spożywczej i pozostawić do wyrośnięcia na 2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. Możesz również włożyć ciasto do lodówki i pozostawić do wyrośnięcia na noc. (Wyjąć z lodówki i pozostawić na 1-2 godziny, aby przywrócić temperaturę pokojową do użycia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Na polewę.
4
Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę i gotować przez kilka minut, aż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać czosnek i gotować przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
6
Dodać jagnięcinę, zwiększyć ogień i smażyć, aż zacznie brązowieć, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Posypać przyprawami i mieszać przez 1 min, następnie dodać czysty, pomidory, melasę z granatów i przyprawy, wraz z 50 ml wody. Dusić przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu mielone powinny być lepkie, a nie pikantne. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Mięso MieloneMięso Mielone
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
8
Odkurz 2 duże blachy do pieczenia i powierzchnię roboczą kaszą manną. Wybić wszelkie pęcherzyki powietrza z ciasta, następnie przewinąć na powierzchnię roboczą i podzielić na
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Pracując z 1 kawałkiem na raz, zachowując pozostałe ciasto pokryte naoliwioną rolką folii spożywczej w cienki owalny kształt, o długości około 30 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Ułożyć zwinięte ciasto na blachach do pieczenia. Podzielić mieszankę mieloną między 4 pides, pozostawiając 1 cm granicy wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
11
Obróć krawędzie nad wypełnieniem i uszczypnij końce razem, tworząc spiczasty kształt łodzi. Przykryć olejowaną folią spożywczą i pozostawić do udowodnienia na 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Odkryj pides i szczotkować krawędzie z odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
14
Posypać fetą, sezamem i dobrą szczyptą sumaku na każdej pide i piec przez 15 minut, aż nadęty i złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
SumakSumak
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Podawać z sałatką i marynowanymi tureckimi Chilli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn