Czekoladowo-Whiskey Soufflé tarty może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.61 za porcję. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 8G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, cukru pudru, kryształków kawy rozpuszczalnej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Tarty Sufletowe Z Ciepłą Czekoladą, Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey, oraz Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. zmiksuj wszystkie składniki w procesorze, aż ciasto zbierze się razem. Uformuj ciasto w kłodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Pokrój na 8 równych rund. Naciśnij 1 Okrągły nad dolną i górną stroną każdej z ośmiu patelni tartlet 4 1/2 x 3/4 cala z wyjmowanym dnem. Przebić skorupy widelcem.
3
Piec skórki do bladego złota, o 18 protokół. Schłodzić w patelniach na stojaku.
Pozostałą posiekaną czekoladę umieścić w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); mieszać, aż stopi się i będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ubij whiskey, wanilię, kawę i sól, a następnie żółtka. Ubij białka w innej średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając aż będzie sztywny, ale nie suchy. Złóż połowę białek do mieszanki czekoladowej. Złóż w zarezerwowanej 1/3 szklanki posiekanej czekolady, a następnie pozostałe białka. Podzielić mieszaninę między skorupy. Zamrozić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Czekolada
Wanilia
Whiskey
Kawa
Cukier
żółtko Jaja
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozgrzej piekarnik do 191°. popchnij dno zamrożonych tartlets do góry, aby zwolnić z boków patelni. Ułóż tartlets na dnie patelni na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Patelnia
6
Piec do napełniania ptysie i zaczyna pękać, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Ułożyć tartlets na talerzach. Łyżka bitej śmietany obok. Top z wiórkami czekolady, w razie potrzeby.