Suflety czekoladowe na gorąco z sosem czekoladowo-kremowym

Suflety czekoladowe na gorąco z sosem czekoladowo-kremowym
Need a bezglutenowy i lacto ovo napój wegetariański? Gorący suflet czekoladowy z sosem czekoladowo-śmietanowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.84 za porcję. Mieszanka żółtek, masła, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 168 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Suflety Z Gorącej Czekolady, Suflety z gorącej czekolady {książka kucharska miesiąca }, oraz Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz 7 i umieścić blachę do pieczenia na górnej półce. Do sosu podgrzać śmietanę i cukier do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Zdjąć z ognia, wymieszać czekoladę i masło do rozpuszczenia, a następnie ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Pędzel 6 x 150 ml ramekiny posmarować roztopionym masłem, posypać 2 łyżkami cukru, następnie wyjąć nadmiar. Czekoladę i śmietanę rozpuścić w misce na patelni gotującej się wody, ostudzić, następnie wymieszać z żółtkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Białka ubijać, aż utrzymają swój kształt, następnie dodawać cukier, 1 łyżka na raz, ubijając z powrotem do tej samej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Łyżkę wymieszać z czekoladą, następnie delikatnie złożyć resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
6
Pracując szybko, napełnij ramekiny, wytrzyj obręcze do czysta i poprowadź kciuk po krawędziach. Obróć piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz 6, Umieść ramekiny na blasze do pieczenia, a następnie piec 8-10 minut, aż wzrosną z lekkim chwieniem. Nie otwieraj drzwi piekarnika zbyt wcześnie, ponieważ może to spowodować ich upadek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Gdy suflety są już gotowe, polej cukrem pudrem, z wierzchu wyłuskaj małą dziurkę, a następnie polej gorącym sosem czekoladowym. Wymień pokrywki i podawaj od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn