Suflet ze słodkich ziemniaków
Suflety ze słodkich ziemniaków to śródziemnomorska przystawka. Przepis na 12 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy zawiera 338 kalorii , 4 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 79 centów za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, słodkich ziemniaków oraz ubitego, odparowanego mleka i wanilii. 8 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 41% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Suflety czekoladowe , Suflety z marmoladą z whisky i sewilskiej oraz Suflety z pieczonej kukurydzy .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Obierz ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie.
Dodaj cukier, jajka, sól, masło, mleko i wanilię.
Dokładnie wymieszaj i przełóż do natłuszczonego naczynia o pojemności 1 1/2 kwarty.
Piec w nagrzanym do 325 stopni piekarniku przez 25 minut.
Połóż pianki i orzechy pekan na wierzchu i wstaw ponownie do piekarnika na około 5 minut lub do momentu, aż wierzch się zarumieni.