Suflet Omletowy
Suflet omletowy to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap poranny posiłek. Ten przepis służy 15. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, ser gruyère, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Omlet sufletowy z pieczarkami Brie i cebulą, Suflet Yam", oraz Suflet Jajeczny.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i umieść stojak na środku piekarnika. W dużej misce, za pomocą trzepaczki lub ręcznego miksera elektrycznego, ubijaj białka, aż uformują się miękkie szczyty.
W małej misce ubić żółtka z solą i jedną czwartą ubitego białka. Złóż mieszaninę żółtkową na pozostałe ubite białka, aż nie pozostaną smugi.
W 8-calowej patelni żaroodpornej roztopić masło. Zeskrobać mieszaninę omlet na patelni i wstrząsnąć delikatnie, aby równomiernie rozprowadzić jajka.
Posypać cały ser i przenieść patelnię do piekarnika. Dusić omlet przez około 3 protokół, aż lekko rumiane i bardzo puffy. Ostrożnie przesuń omlet na talerz, składając go na pół.