Suflet Czekoladowo-Amaretto
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka białek, ciasteczka amaretti, cukier puder i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, Suflety Czekoladowe, oraz Suflety Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. masło sześć 3/4 szklanki suflety Dania; kurz z cukrem.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Ubij 1/2 szklanki śmietany i 1 łyżkę amaretto w średniej misce do miękkich szczytów. Przechowywać w lodówce bita śmietana.
Wymieszać 1/2 szklanki śmietany i czekolady w średniej misce ustawić na rondlu gotującej się wody, aż stopi się i gładkie.
Żółtka ubijać po 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Wymieszać 2 łyżki amaretto i oba ekstrakty. Używając miksera elektrycznego, ubijaj białka w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 3 łyżki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć w mieszaninie czekoladowej w 2 dodatkach. Łyżka tyle ciasta do każdego dania suflet, aby wypełnić danie w połowie.
Posypać 1/2 łyżki ciasteczek amaretti. Wierzch z pozostałym budyniem sufletowym.
Posypać 1/2 łyżki ciasteczek amaretti.
Piec suflety aż nadmuchane i ustawić, O 13 protokół. Posypać cukrem pudrem. Suflety podawać z bitą śmietaną.
* Dostępne na rynkach włoskich i niektórych supermarketach w całym kraju.