Sufganiot dyniowy z galaretką żurawinową

Sufganiot dyniowy z galaretką żurawinową
Sufganiot dyniowy z galaretką żurawinową wymaga mniej więcej 6 godzin i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 30 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. 97 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz mielony imbir, mielony cynamon, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 23%. Spróbuj Galaretka Żurawinowa Jalapeno (Christmas Jelly), Galaretka Żurawinowa, oraz Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło umieścić w misce miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2
Na masło wlać gorące mleko; od czasu do czasu mieszać, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3
Przecier z dyni, 3/4 szklanki białego cukru, jajka i żółtko wymieszać z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
W osobnej misce połączyć mąkę, drożdże, sól, imbir, cynamon i ziele angielskie. Używając uchwytu łopatkowego, wymieszaj na małej prędkości około 4 szklanki mieszanki mąki. Zeskrobać po bokach miski i pod wiosłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj pozostałą mąkę i wymieszaj, skrobając boki, na małej prędkości, aż do całkowitego połączenia. Ciasto będzie bardzo mokre, prawie ciasteczkowa konsystencja ciasta; nie martw się, pochłonie wilgoć podczas siedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
6
Ciasto przełożyć do natłuszczonej miski. Przykryj miskę plastikową folią lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 5 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Sos żurawinowy w puszkach połączyć z 1/3 szklanki wody w małym rondlu. SOS rozbijamy lekko łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Ciepło, pokryte, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos żurawinowy rozpuści się, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy OgniwaUsunięto Z Obudowy Ogniwa
9
Wlać do miski i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Umieść schłodzone ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Uformuj go w kulkę, podziel ciasto na pół i odstaw połowę ciasta do wysmarowanej miski. Przykryć nasmarowaną folią i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Rozwałkuj pozostałą połowę ciasta, w razie potrzeby mąką, do grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Wyciąć rund ciasta z 3-calowym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
13
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub wkładką silikonową. Zapobiegnie to przywieraniu i rozdarciu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
14
Rund ciasta przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia w parach (jedna będzie górna połowa, druga dolna połowa pączka). Zbierz resztki ciasta i dodaj je do ciasta przechowywanego w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
15
Białka ubić z 1 łyżeczką wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
16
Szczotkuj rundy, które będą dolnymi połówkami pączków z ubitym białkiem jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
17
Łyżka 1 łyżeczka galaretki żurawinowej do środka każdej dolnej rundy; ułóż drugą rundę na górze i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy OgniwaUsunięto Z Obudowy Ogniwa
18
Niech pączki odpocząć 20 minut.
19
Pracując partiami, smaż pączki, aż będą dobrze zarumienione, około 1 1/2 minut na stronę.
20
Pączki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
21
Wlać 1/2 szklanki białego cukru do worka lub dużej miski; wrzucić pączki w cukrze do herbu. Pączki przed podaniem posmarować cukrem cukierniczym. Powtórz z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 15 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn