Strudel Wiśniowo-Czekoladowy
Strudel wiśniowo-czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 282 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka slivered migdały, masło, półsłodkie chipsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Ricottan i strudel Wiśniowy, Ciasto Wiśniowe Strudel, oraz Austriacki Strudel Z Wiśni dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce delikatnie wymieszaj okruchy ciastek, świeże wiśnie, suszone wiśnie, migdały, chipsy czekoladowe, cukier, cynamon i kirsch.
Ułóż 1 arkusz filo płasko (przykryj pozostałe filo folią, aby zapobiec wyschnięciu) i lekko posmaruj masłem. Przykryć innym arkuszem filo i lekko posmarować więcej masła. Powtórz, aby ułożyć Pozostałe filo.
Rozłóż nadzienie wiśniowo-czekoladowe w pasie o szerokości 3 cali wzdłuż 1 długiej krawędzi ciasta, 2 cale od krawędzi i końców. Złożyć długą krawędź, a następnie końce ciasta nad nadzieniem. Delikatnie rozwałkuj wypełnioną stronę ciasta do przodu, tworząc zwarty cylinder, kończąc stronę szwu w dół.
Delikatnie przenieść rolki strudel, szew w dół, do masłem 12-przez 15-calowy blachy do pieczenia.
Wierzch wałka posmarować pozostałym roztopionym masłem.
Piec na środkowej półce w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż się zarumienią, 15 do 25 minut. Używając 2 szerokich szpatułek, przenieś strudel na talerz.
W razie potrzeby posypać lekko cukrem pudrem.
Pokroić w plastry o szerokości 1,5 cala i podawać na ciepło.