Strudel Jabłkowy
Strudel jabłkowy wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 554 kalorie, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka fuji, mielony pieprz, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Strudel Jabłkowy, Strudel jabłkowy (apfel Strudel), oraz Strudel Jabłkowy Ii.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać kostki jabłka i sok z cytryny.
Wymieszać 1 szklankę cukru, cynamon, imbir i biały pieprz w małej misce do wymieszania. Roztopić 1/4 szklanki masła w dużej patelni na średnim ogniu i stale mieszać, aż masło brązowieje, o 3 protokół.
Dodaj 1/3 szklanki wody, następnie mieszaninę cukru i gotuj, aż syrop zmieni głęboki bursztynowy kolor, ciągle mieszając, około 4 minut.
Wymieszać z brązowym cukrem i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać kostki jabłka z sokiem z cytryny; gotować, aż soki są grube i łyżka pozostawia ścieżkę po narysowaniu przez dno patelni, o 13 protokół.
Dodać melasę i wymieszać. Podziel mieszankę jabłek równo między dwie 14-kostkowe tacki na kostki lodu. Zamrażać do zamrożenia, co najmniej 4 godziny. (Mrożone kostki jabłkowe można przygotować 1 miesiąc wcześniej. Przykryj; trzymaj zamrożone.)
Roztopić pozostałą 1 szklankę masła w dużym rondlu na średnim ogniu. Stos 14 arkuszy phyllo na powierzchni roboczej. Przyciąć stos phyllo do postaci prostokąta 13x8 cali.
Wytnij stos na pół wzdłuż, tworząc dwa stosy 13x4-calowe; umieść jeden na drugim. Przykryj folią, a następnie wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Powtórz z pozostałymi 14 arkuszami phyllo, tworząc drugi stos.
Umieścić 1 pasek phyllo na powierzchni roboczej.
Posmarować lekko roztopionym masłem.
Posypać 1 łyżeczką bułki tartej. Wierzch z drugim paskiem phyllo.
Lekko posmarować roztopionym masłem; posypać 1 łyżeczką bułki tartej.
Wyjąć 1 kostkę mrożonego jabłka z tacy na kostki lodu; pozostałe kostki zwrócić do zamrażarki.
Umieść mrożoną kostkę jabłka na Dolnym krótkim końcu przygotowanego paska filo. Obróć prawy dolny róg paska nad kostką jabłka, aby dolna krawędź wyrównała się z lewą stroną. Kontynuuj składanie phyllo, w stylu flagi, tworząc trójkąt i zamykając kostkę jabłka.
Pędzel trójkąt z roztopionym masłem; umieścić na obramowanej blasze do pieczenia i przenieść do zamrażarki. Powtórz z pozostałymi paskami ciasta i kostkami jabłek. (Obroty mogą być wykonane 2 tygodnie wcześniej. Przykryj; trzymaj zamrożone.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec strudel na blachach do pieczenia na złoty kolor, około 13 minut.
Strudel podawać na ciepło z lodami waniliowymi.