Stos tortilli czosnkowo-cebulowej
Tortilla czosnkowo-cebulowa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 10 g białka i 34 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 45 fanów. Jeśli masz pod ręką ocet balsamiczny, pieczony czosnek, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 16 godzin i 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak stos tortilli czosnkowo-cebulowej, tortilla czosnkowo-cebulowa i tortilla czosnkowo-cebulowa.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Włóż czosnek na patelnię, podgrzej na małym ogniu z odrobiną oliwy z oliwek i smaż, aż czosnek się zgniecie.
W międzyczasie na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej olej rzepakowy.
Dodaj cebulę i smaż, aż lekko się zrumieni, ale nie nazbyt ciemno, około 5 minut, regularnie mieszając.
Dodaj masło i cukier i gotuj, aż cebula całkowicie się zarumieni, od 20 do 25 minut.
Dodajemy prażony czosnek, parmezan, majonez, kolendrę oraz sól i pieprz do smaku i mieszamy do połączenia.
Zdejmij z ognia, przełóż do średniej miski i odstaw do ostygnięcia. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Zarezerwuj jedną trzecią mieszanki w lodówce, aby wykorzystać ją do przygotowania sosu. Równomiernie rozprowadź pozostałą mieszaninę na wierzchu 11 tortilli. Ułóż tortille jedna na drugiej, a na wierzch połóż pozostałą tortillę. Zawiń stos tortilli w folię i wstaw do lodówki na 12 do 24 godzin, aby stwardniała.
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Pokrój stos na 16 klinów. Za pomocą szczypiec grilluj każdy klin po naciętych bokach, aż się rozgrzeje i pojawią się ślady grillowania.
Wymieszaj zarezerwowaną mieszankę cebuli z octem balsamicznym, aby uzyskać sos; doprawić do smaku.
Podawaj kotlety z sosem do maczania.