Stinco Bruce aidells (duszone i pieczone golonki wieprzowe)
Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Jeśli $3.6 za porcję spada twój budżet, Stinco Bruce Aidells (duszone i pieczone golonki wieprzowe) może być doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. 75 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, por, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek z flanki Bruce' a Aidellsa nadziewany szpinakiem i gorgonzolą, Duszone i pieczone golonki wieprzowe z Prosciutto i borowikami, oraz Golonki Wieprzowe Duszone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść grzyby w małej misce i przykryj wrzącą wodą. Moczyć przez co najmniej 45 minut lub do kilku godzin.
Grzyby wyjąć z płynu łyżką szczelinową. Posiekać i odstawić. Odcedzić płyn do namaczania, pozostawiając wszelkie ziarna na dnie miski i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 163°. zawiąż każdy trzonek za pomocą 3 pętli Sznurka rzeźniczego. Obficie przyprawiamy trzciny solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj trzonki (być może będziesz musiał brązowo je w partiach)i zapiekać, aż ładnie zbrązowieje ze wszystkich stron, o 10 protokół. Odstawić trzonki i wylać wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać prosciutto, cebula, marchew, seler, i pory. Przykryć i gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Dodać czosnek, pieczarki, i białe wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie pozostałe rumiane kawałki z dołu.
Dodaj zarezerwowany płyn grzybowy, wywar, 1 łyżeczkę szałwii, 1 łyżeczkę rozmarynu i trzonki. Doprowadzić do wrzenia.
Przykryć i piec przez 30 minut, następnie przekręcić trzonki, ponownie przykryć garnek i piec przez kolejne 30 minut.
Zdejmij pokrywę i po kolejnych 30 minutach zacznij sprawdzać trzonki, dodając więcej kolby lub wody, jeśli ciecz wyparuje. Trzonki są wykonywane, gdy mięso prawie spada z kości i jest dość delikatne.
Przenieść garnek na górę pieca i przenieść trzonki do płytkiej patelni. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425ºF.
Ostrza posmarować pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i posypać odrobiną pieprzu oraz pozostałymi 2 łyżeczkami szałwii i 1 łyżeczką rozmarynu. Piecz trzonki w piekarniku przez 15 do 20 minut, lub aż lekko rumiane.
W międzyczasie odtłuść duszony płyn w garnku i, jeśli to konieczne, zagotuj go, aż stanie się syropowaty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Aby podać, zdjąć i wyrzucić sznurek, pokroić kawałki mięsa z trzonków, przenieść na talerze i chochlę na część sosu. Podaj dodatkowy sos przy stole.