Stelaż jagnięcy z sosem wiśniowo-portowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stelaż jagnięcy z sosem wiśniowo-portowym może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 24g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.07 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wino porto, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z sosem wiśniowym, Pistacjowe kotlety jagnięce z sosem wiśniowym, oraz Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w dużej patelni odpornej na przywieranie na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę i brązową ze wszystkich stron (około 5 minut).
Zdjąć z ognia; umieścić patelnię w piekarniku.
Piecz jagnięcinę w temperaturze 450 przez 12 minut lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) lub do pożądanego stopnia doness.
Przełożyć jagnięcinę na półmisek. Przykryć i odstawić 10 minut.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Dodaj wino, ocet i bulion; gotować, aż płyn zmniejszy się do około 2/3 szklanki, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj wiśnie i galaretkę; gotuj na wolnym ogniu 1 minutę. Wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i tymianku.
Jagnięcinę pokroić w kotlety.