Steki z tuńczyka zapiekane z cytrusowym sosem sojowym
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 20 i kosztuje 1,25 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, mieloną kolendrę, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane z cytrusowym sosem sojowym, Steki z tuńczyka pieczone w sosie z czerwonej papryki, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondelku, połączyć sos sojowy, mirin, szalotka, jalapeo, sok pomarańczowy, Skórka z cytryny i sok, cukier i kolendra. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół. Odcedzić SOS.
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej, aż się połysk. Tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu przez 1 minutę na stronę.
Przełożyć tuńczyka na półmisek i pozostawić na 1 minutę; grubo pokroić i podawać z sosem.