Steki z tuńczyka z cytrynowym winegretem
Steki z tuńczyka z cytrynowym winegretem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 15 porcjami. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka steków z tuńczyka, sól koszerna, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowane steki z tuńczyka z przyprawionym winegretem, Steki Z Tuńczyka Z Grilla Z Cytryną, oraz Steki z tuńczyka z masłem z pieprzem cytrynowym.
Instrukcje
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na dużym ogniu (450 do 288°).
W małej misce ubić składniki vinaigrette, aż dobrze wymieszane. Steki z tuńczyka po obu stronach posmarować winegretem i równomiernie doprawić solą i pieprzem.
Wyczyść ruszt do gotowania. Grillować tuńczyka na bezpośrednim dużym ogniu, z pokrywką zamkniętą jak najwięcej, aż po prostu zmieniając nieprzezroczyste w całym, o 8 protokół, obracając raz.
Podawać na ciepło z cytryną i świeżą bazylią posypaną na wierzchu.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.