Steki z tuńczyka z masłem z pieprzem cytrynowym
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.23 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 320 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym, Pieczone Steki Z Tuńczyka I Pieprzu, oraz Steki z tuńczyka pieczone w sosie z czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do masła z pieprzem cytrynowym: w małej misce, połączyć masło, Skórka z cytryny, sok z cytryny, pieprz, i czosnek w proszku, mieszając, aż będzie gładka. Kryj się i wyluzuj.
Dla tuńczyka: rozgrzej grill na średnim ogniu, około 350 stopni F. Spryskaj stojak na grilla nieprzywierającym, niepalnym sprayem do gotowania.
Kromki chleba posmarować równomiernie 2 łyżkami oliwy z oliwek. Grill chleb do tosty, 2 do 3 minut na stronie.
Zdjąć z grilla i odstawić.
Tuńczyka umyj równomiernie z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Każdy stek posypać równomiernie solą i pieprzem. Grillować tuńczyka przez 3 do 4 minut na stronę, lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieść każdy stek z tuńczyka na 1 kromce grillowanego chleba. Top każdy stek z tuńczyka z żądaną ilością masła z pieprzu cytrynowego.
W razie potrzeby udekoruj karmelizowanymi plasterkami cytryny.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Pokrój cytryny. Pokrojoną stronę zanurzyć w misce z cukrem.
Miejsce na grillu, wyciąć stronę w dół, i grill do karmelizacji, 2 do 3 minut.