Steki Z Tuńczyka Cytrusowo-Imbirowego

Steki Z Tuńczyka Cytrusowo-Imbirowego
Steki z tuńczyka cytrusowo-imbirowego mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 55g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 831 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis serwuje 2 i kosztuje 8,88 zł za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Walentynki. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, możesz śledzić to danie główne z Piernik Z Kompotem Owocowym jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 93%. Ten wynik jest ogromny. Spróbuj Grillowane steki z tuńczyka w sosie cytrusowo-imbirowym, Steki Z Tuńczyka Cytrusowego, oraz Sezamowo-Cytrusowe Steki Z Tuńczyka podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce połącz pierwsze siedem składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać 1/2 szklanki marynaty do dużej, zamykanej plastikowej torby; dodać steki z tuńczyka. Uszczelnij worek i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 2-4 godziny. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Marynatę odcedzić i wyrzucić. Używając długo trzymanych szczypiec, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i lekko pokryj stojak na grill. Grill tuńczyk, uncovered, lub broil 4 in. od ognia przez 5-7 minut z każdej strony na średnio rzadkie lub do lekko różowego w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Podawać z marynatą reserved.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk działa naprawdę dobrze z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "meatier", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe wino będzie również dobrze pasować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Yangarran Estate Appellation Series Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek,a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Yangarra Estate Appellation Series Merlot
Yangarra Estate Appellation Series Merlot
"Młody i żywy teraz, z Wielkim Wybuchem świeżej kwasowości, ale z scads owoców. Eksploduje na podniebieniu falami smaków czereśni, jeżyny i śliwki. Taniny są grube i fantazyjne. Jest to wiek, ale szkoda byłoby przegapić młodzieńczą żywotność."- Entuzjasta WinaGłębokie aromaty dojrzałej śliwki i dzikiej jagody wyróżniają się nutami pikantnej gałki muszkatołowej w tym pięknym winie. Na podniebieniu jest mnóstwo słodkich czarnych owoców, subtelnie warstwowanych złożonymi przyprawami i tostowym dębem. Bogate i soczyste wino kończy się eleganckim wrażeniem miękkich tanin i długotrwałego smaku.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia91
Magazyn