Steki z pieprzu w sosie Bourbon
Steki z pieprzu z sosem Bourbon mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Mieszanka steków z polędwicy wołowej, mieszanka przypraw czterech pieprzu, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki Z Pieczarkami I Sosem Pieprzowym, Steki nowojorskie w sosie z zielonego pieprzu, oraz Steki marynowane w piwie z sosem pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu w moździerzu z tłuczkiem. Steki przyprawiamy solą.
Posyp ziarna pieprzu po obu stronach steków, naciskając, aby przylegać.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać steki i gotować do pożądanej doneness, o 3 minut na stronie średnio rzadkie.
W międzyczasie Bourbon rozgrzać w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, aż się ogrzeje.
Zdjąć z ognia; ostrożnie zapalić zapałką.
Pozwól spalić 30 sekund, a następnie przykryj, aby zgasić płomień.
Przenieś steki na talerze; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Dodaj 1 łyżka masła i szalotki do kapieli na patelni; sauté 2 protokół.
Dodać bulion i bourbon; gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Dodać pozostałe 5 łyżek masła, 1 łyżkę na raz, ubijając tylko do stopienia. Łyżka sosu na steki i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.