Steki z miecznika z keczupem pomidorowym
Steki z miecznika z keczupem pomidorowym jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz kapary, sok z cytryny, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Steki z miecznika w sosie pomidorowo-bazyliowym, ketchup pomidorowy lub sos pomidorowy / jak zrobić ketchup pomidorowy, oraz Ketchup Smoky Bbq.
Instrukcje
Miecznik ułożyć w płytkim naczyniu i doprawić solą i pieprzem. Natrzeć czosnek po obu stronach steków, następnie skropić sok z cytryny i oliwę z oliwek na rybę. Przykryć i przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Dodać czosnek, cebula i skórka z cytryny i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko rumiane, 4 protokół. Wymieszaj brązowy cukier, sok z cytryny, ocet, kapary, ziele angielskie, imbir i musztardę i gotuj przez 3 minuty.
Zapal grill węglowy. Smarować tarkę i grillować pomidory na dużym ogniu, często obracając, aż lekko zwęglone. Pomidory drobno posiekać, następnie wymieszać z ketchupem. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Grilluj steki z miecznika na dużym ogniu przez 5 minut, przesuwając steki po 2 minutach, aby stworzyć wzór crosshatch, w razie potrzeby. Obróć miecznika i grilluj przez 3 minuty dłużej.
Przełożyć na talerze i podawać z grillowanym ketchupem pomidorowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.