Steki z kalafiora z Purée z kalafiora
Steki z kalafiora z Purée z kalafiora wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 280 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka kalafiora, mleko, woda i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Steki z kalafiora z curry puree kokosowym, Steki z kalafiora i Purée z salsą Orzechowo-Kaparową, oraz Puree Z Kalafiora.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121°. używając ostrego ciężkiego noża i zaczynając od górnego środka głowicy kalafiora, wytnij dwa plastry kalafiora o grubości 1 cala, przecinając koniec łodygi. Odstaw steki z kalafiora na bok.
Wyciąć tyle różyczek z pozostałej głowy kalafiora, aby zmierzyć 3 filiżanki.
Połączyć różyczki, 1 1/2 szklanki wody i mleka w średnim rondlu, i posypać solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż różyczki kalafiora są bardzo delikatne, o 10 protokół. Szczep, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Rozłóż różyczki na dużej blasze do pieczenia i piec 10 minut, aż lekko wyschnie.
Przełożyć kwiaty do blendera.
Dodaj zarezerwowane 1 szklanka płynu do gotowania i puree, aż będzie gładka. Powrót puree do tego samego rondla i zwiększyć temperaturę piekarnika do 177°.
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Steki z kalafiora posmarować dodatkowym olejem i posypać solą i pieprzem.
Dodaj steki z kalafiora na patelni i gotować, aż złoty kolor, o 2 protokół na stronę.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec steki z kalafiora do miękkości, o 10 protokół.
Puree z kalafiora na średnim ogniu. Przecier podzielić na 2 talerze; na wierzchu polać stek z kalafiora.