Steki z żubra w sosie Figowo-balsamicznym

Steki z żubra w sosie Figowo-balsamicznym
Ten przepis służy 25. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet balsamiczny, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Steki Z Żubra W Sosie Pieczarkowym, Steki z szynki w sosie wiśniowo-balsamicznym, oraz Steki z sosem Balsamiczno-musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu, połączyć wino, ocet i demiglace i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż sos zostanie zredukowany do grubej glazury (o 1/2 szklanki), o 20 protokół. Polewę lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W ciężkiej patelni, roztopić masło. Lekko przyprawić steki solą i pieprzem i dodać je do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając steki od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące całego i natychmiastowy odczyt termometr włożony w centrum rejestruje 130 średnio rzadkie, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Przenieś steki na talerz i pozostaw na 5 minut; wyrzuć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Steki przełożyć na talerze i podawać z sosem figowo-balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia7
Magazyn