Steki i sos Stilton
Steki i sos Stilton to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1141 kalorii, 56g białka, oraz 100g tłuszczu. Za 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Mieszanka szalotki, sosu worcestershire, sera stilton i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Z łyżką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Steki Z Żeberka Z Sosem Stilton, Steki Z Żeberka Z Sosem Stilton, oraz Stilton Parcels & Apple Sauce są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Trzydzieści minut przed grillowaniem steków wyjmij je z lodówki i pozwól im osiągnąć temperaturę pokojową.
Gdy węgle są gorące, rozłóż je na grillu w jednej stałej warstwie. Osusz steki z obu stron ręcznikami papierowymi i lekko posmaruj każdą stronę oliwą z oliwek.
Posyp je obficie solą i pieprzem.
Połóż steki na gorącym grillu i smaż je z każdej strony przez 2 minuty, aż się zrumienią.
Umieść pokrywkę na grillu i pozwól stekom gotować się przez kolejne 3 do 4 minut, aż ugotują się rzadko lub 120 stopni na termometrze do mięsa. (Aby przetestować steki, włóż termometr na boki, aby upewnić się, że faktycznie testujesz środek steku.)
Wyjmij steki z grilla, ułóż je w jednej warstwie na półmisku i szczelnie przykryj folią aluminiową. Pozostaw steki na 15 minut w temperaturze pokojowej. Pokrój i podawaj na ciepło z sosem Stilton.
Umieść Stilton w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i miksuj, aż będzie drobno zmielony.
Dodaj serek śmietankowy, majonez, śmietanę, szalotki, sól, pieprz i sos Worcestershire. Przetwarzaj do uzyskania gładkości.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.