Stek zapiekany z masłem kaparowo-anchois

Smażony stek z masłem kaparowo-anchois może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 79 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka skórki cytrynowej, pieprz, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steak & Potatoes with anchois-Caper Vinaigrette, Łosoś z masłem Kaparowo-anchois, oraz Stek z żeberka z pomidorowo-kaparowym smakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filet sardeli rozgnieść na pastę na desce do krojenia z boku noża Kucharskiego.
Czosnek posypać szczyptą soli koszernej i rozgnieść na pastę.
Umieść masło w małej misce bezpiecznej dla mikrofali i podgrzać je w wysokiej temperaturze w 10-sekundowych seriach, aż po prostu zacznie się topić. Masło rozgnieść widelcem i wymieszać z anchois, czosnkiem, pietruszką, kaparami, skórką cytrynową i kilkoma zmielonymi pieprzem.
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni (najlepiej żeliwnej) na dużym ogniu. Steki doprawiamy obficie solą i pieprzem. Podsmaż steki ze wszystkich stron, aż termometr do mięsa czyta 49° na rzadkie lub125 na średnio rzadkie, 8 do 10 minut w sumie.
Każdy stek podawać z odrobiną masła.
Fasolka szparagowa z pomidorami i Balsamicon strony.
43, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
0, Tłuszcz Wielonienasycony