Stek z polędwicy w sosie Sherry-sojowym

Stek z polędwicy w sosie Sherry-sojowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z polędwicy z sosem sojowym Sherry. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 178 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz stek z polędwicy, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka, Grillowane hamburgery z polędwicy z sosem Stekowym domowej roboty, oraz Kanapki z polędwicą w sosie chrzanowym.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać sherry i 5 kolejnych składników; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Posyp obie strony steku solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
3
Umieść dużą patelnię nonstick na dużym ogniu; dodaj stek, i gotować 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-wysokiej; stek kolei, i gotować 3 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć stek i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Dodać mieszaninę sherry, zeskrobując dno i boki patelni, aby poluzować rumiane kawałki; gotować na średnim ogniu 1 minutę, stale mieszając. Stek pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
SOSSOS
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
carbo ocena: 3

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn