Stek Z Pieczonym Pasternakiem, Pomidorami I Szalotkami
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Jeśli $1.9 za porcję spada w budżecie, stek z pieczonym pasternakiem, pomidorami i szalotki może być ogromny jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odebrać pasternak, tymianek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 82 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowany Stek Z Pomidorami I Szalotkami, Zapiekane szparagi z szalotkami i suszonymi pomidorami, oraz Stek z Rib Eye z pieczonym sosem Winogronowo-czerwonym winem i kremowym pasternakiem i ziemniakami dla podobnych receptur.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah