Stek z pieczarkami Merlot i cebulą perłową na tostach Polenta

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Stek Flank z pieczarkami Merlot i cebulą perłową na tosty Polenta może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, cremini grzyby, przyprawione, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek z pieczarek i cebuli, Kanapki z grillowanym stekiem z karmelizowaną cebulą i pieczarkami, oraz Stek Rozmarynowo-Merlotowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej patelnię grillową lub patelnię w sprayu do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby podgrzać. Przyprawić obie strony steków z flanki solą, czarnym pieprzem, czosnkiem w proszku i cebulą w proszku.
Umieść steki na gorącej patelni i gotuj 5 minut na stronę dla średniego mięsa.
Niech steki odpocząć 10 minut przed krojenia w poprzek na 1/4-calowe grube plastry.
Podczas gotowania steków, doprawić obie strony polenty solą i czarnym pieprzem. Ułóż plastry obok steku na ostatnie kilka minut gotowania; gotowanie plastry 1 do 2 minut na stronę, aż złoty kolor.
Podczas gotowania stek i polenta, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę perłową i gotować 3 protokół, aż złoty kolor brązowy mieszając łyżką.
Dodać grzyby i gotować 3 minuty, aż grzyby zmiękną.
Dodać tymianek i gotować 1 minutę, aż pachną.
Dodać wino i doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu, przez 5 minut, aż sos zmniejszy się do 1/4 szklanki.
Podawać połowę steku na tosty polenta plastry z całej mieszanki cebula-grzyby łyżką na górze. Rezerwuj pozostały stek na kanapki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.