Stek z kremowym sosem pieprzowym
Ten bezglutenowy przepis służy 22 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, beef strip stek, Philadelphia cream cheese spread, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek z flanki z kremowym sosem pieprzowym, Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, oraz Stek z sosem cytrynowo-pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury.
Obie strony steku posmarować olejem. Grill 4 do 6 min. z każdej strony lub do średniej doneness (160F).
Zdjąć z grilla; przykryć.
W międzyczasie wymieszaj skrobię kukurydzianą i cukier z trzepaczką w średnim rondlu. Stopniowo mieszać bulion; gotować na średnim ogniu 2 min. lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Dodać krem serowy i pieprz; gotować i mieszać 2 do 3 min. lub do momentu, aż ser topi się i sos jest dobrze wymieszany.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.