Stek z flanki z Fondue Brie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, czosnku, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Fondue z Brie i szczypiorkiem, Brie i Fondue z dzikich grzybów, oraz Stek Z Flanki.
Instrukcje
1
W małej misce, ubić razem ocet, olej, Worcestershire, tymianek, pietruszka, czosnek, sok z cytryny, i sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Marynowana Fasolka Szparagowa
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Włożyć stek z boku do szerokiego, płytkiego naczynia i zalać marynatą. Przechowywać w lodówce przez 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
3
Rozgrzej grilla na wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
4
Usuń zewnętrzną skórę (skórkę) brie i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różne Krakersy I/lub świeże Owoce
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Dodaj je do małej miseczki i wrzucić je ze skrobią kukurydzianą. W średnim rondlu na dużym ogniu dodać wino i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać brie i mieszać, aż ser się rozpuści. Po stopieniu zmniejsz ogień do średnio-niskiego i wymieszaj tymianek, czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Gotować przez 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Różne Krakersy I/lub świeże Owoce
7
Wyjmij fondue z ognia i przenieś do garnka do fondue, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Stek wyjąć z marynaty, przecedzić nadmiar marynaty i umieścić na środku rozgrzanego grilla. Gotować do osiągnięcia pożądanej temperatury, około 9 do 10 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
9
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia i odstawić na 5 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Płatki Warzywne
10
Pokroić na bias i ułożyć je na półmisku.
11
Skropić sosem do fondue lub podawać na boku w garnku do fondue.
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.