Stek z flanki z Fondue Brie

Stek z flanki z Fondue Brie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, czosnku, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Fondue z Brie i szczypiorkiem, Brie i Fondue z dzikich grzybów, oraz Stek Z Flanki.
Instrukcje
W małej misce, ubić razem ocet, olej, Worcestershire, tymianek, pietruszka, czosnek, sok z cytryny, i sól i pieprz.
Włożyć stek z boku do szerokiego, płytkiego naczynia i zalać marynatą. Przechowywać w lodówce przez 45 minut do 1 godziny.
Rozgrzej grilla na wysokości.
Usuń zewnętrzną skórę (skórkę) brie i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Dodaj je do małej miseczki i wrzucić je ze skrobią kukurydzianą. W średnim rondlu na dużym ogniu dodać wino i doprowadzić do wrzenia.
Dodać brie i mieszać, aż ser się rozpuści. Po stopieniu zmniejsz ogień do średnio-niskiego i wymieszaj tymianek, czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Gotować przez 5 do 6 minut.
Wyjmij fondue z ognia i przenieś do garnka do fondue, aby się ogrzać.
Stek wyjąć z marynaty, przecedzić nadmiar marynaty i umieścić na środku rozgrzanego grilla. Gotować do osiągnięcia pożądanej temperatury, około 9 do 10 minut na stronę.
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia i odstawić na 5 do 10 minut.
Pokroić na bias i ułożyć je na półmisku.
Skropić sosem do fondue lub podawać na boku w garnku do fondue.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.