Stek z dziczyzny Big Joe w sosie kasztanowym

Stek z dziczyzny Big Joe w sosie kasztanowym
Big Joe ' s stek z dziczyzny w sosie kasztanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 781 kalorii, 40g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 6,29 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Ten przepis od Allrecipes ma 6 fanów. Mieszanka grubo mielonego pieprzu, cebuli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Stek z dziczyzny w sosie Porto, Stek Z Dziczyzny Z Orkiszem I Sosem Z Czerwonego Wina, oraz Budyń Z Dziczyzny I Grzybów Kasztanowych.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (200 stopni C). Pokrój skórę, aby umożliwić ucieczkę pary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Na patelni umieścić kasztany i piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Obrać skorupę i posiekać. Powinieneś mieć około 1 szklanki posiekanych kasztanów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, cebulę i marchew w maśle do miękkości. Wymieszać z mąką i gotować, aż mąka brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wymieszać w bulionie i doprawić liściem laurowym oraz solą i pieprzem. Dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 5 cali poniżej elementu brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
7
Steki z dziczyzny umieścić na patelni. Gotować 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z DziczyznyStek Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przełożyć na gorący talerz.
9
Odcedzić ciała stałe z bulionu i zwrócić bulion na patelnię. Wymieszać z Maderą i kasztanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
MaderaMadera
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Na steki z dziczyzny polać gorącym sosem kasztanowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z DziczyznyStek Z Dziczyzny
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawSos
Magazyn