Stek z dziczyzny Big Joe w sosie kasztanowym

Stek z dziczyzny Big Joe w sosie kasztanowym
Big Joe ' s stek z dziczyzny w sosie kasztanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 781 kalorii, 40g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 6,29 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Ten przepis od Allrecipes ma 6 fanów. Mieszanka grubo mielonego pieprzu, cebuli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Stek z dziczyzny w sosie Porto, Stek Z Dziczyzny Z Orkiszem I Sosem Z Czerwonego Wina, oraz Budyń Z Dziczyzny I Grzybów Kasztanowych.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (200 stopni C). Pokrój skórę, aby umożliwić ucieczkę pary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Na patelni umieścić kasztany i piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Obrać skorupę i posiekać. Powinieneś mieć około 1 szklanki posiekanych kasztanów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, cebulę i marchew w maśle do miękkości. Wymieszać z mąką i gotować, aż mąka brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wymieszać w bulionie i doprawić liściem laurowym oraz solą i pieprzem. Dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
6
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 5 cali poniżej elementu brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
7
Steki z dziczyzny umieścić na patelni. Gotować 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z DziczyznyStek Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przełożyć na gorący talerz.
9
Odcedzić ciała stałe z bulionu i zwrócić bulion na patelnię. Wymieszać z Maderą i kasztanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
MaderaMadera
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Na steki z dziczyzny polać gorącym sosem kasztanowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z DziczyznyStek Z Dziczyzny
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawSos
Magazyn