Stek Szwajcarski
Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 39 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Mieszanka cebuli, mielonej musztardy, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Easy Swiss Steak: Obfity Stek Z Kostki, Stek Szwajcarski, oraz Szwajcarski stek dla dwojga.
Instrukcje
Wołowinę pokroić na 6 porcji. W małej misce wymieszaj mąkę, musztardę i sól.
Posypać połowę mieszanki mąki na 1 stronie wołowiny; Funt w młotkiem mięsnym. Włączyć wołowinę; Funt w pozostałej mieszaninie mąki.
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Wołowinę gotować na oleju około 15 minut, obracając raz, aż zbrązowieje.
Dodaj pomidory i czosnek na patelni, rozbijając pomidory widelcem.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić około 1 godziny 15 minut, SOS łyżką od czasu do czasu nad wołowiną, aż wołowina będzie miękka.
Dodaj wodę, cebulę i paprykę na patelnię.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 5 do 8 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019