Stek Rib-Eye au Poivre Z Redukcją balsamiczną
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 204 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet balsamiczny, olej roślinny, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek Au Poivre Z Redukcją Balsamiczną, Stek balsamiczny au poivre, oraz Stek z polędwicy z Merlotem-redukcja balsamiczna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo mielone ziarna pieprzu za pomocą moździerza i tłuczku. Steki Pat suche i płaszcz z obu stron z pieprzu, naciskając do przyklejenia. Doprawić solą.
Rozgrzać olej z 1 łyżka masła w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować steki, 2 na raz, o 4 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
Przełożyć steki na talerz.
Dodaj ocet do patelni i deglaze przez gotowanie na dużym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki. Dusić ocet, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki.
Zdjąć z ognia i ubić w pozostałej łyżce masła, aż się stopi. SOS doprawiamy solą i skropimy stekami.