Stek Kminkowo-pieprzowy z sosem Chrzanowo-ziołowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj stek z kminkiem i pieprzem z sosem ziołowym chrzanowym. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 25g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.56 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka chrzanu, stek z flanki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Kminkowo-Pieprzowy Z Chrzanem Chimichurri, Stek Kminkowo-pieprzowy z chrzanem Chimichurri, oraz Stek z flanki z sosem chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować chimichurri, połączyć pierwsze 8 składników w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chimichurri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Aby przygotować stek, natrzyj stek z kminkiem, 1/2 łyżeczki soli i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Kminek
Stek
Sól
Sucha Przyprawa Rub
3
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj stek na patelni; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wyjąć z patelni; odstawić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.