Stek-Joint Chicago Cheesesteaks
Stek-Joint Chicago Cheesesteaks może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 762 kalorie, 44g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chrupiące rolki sub, olej roślinny, ser provolone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steak Joint Chicago Cheese Steak, Stek w stylu Chicago z masłem z sera pleśniowego, oraz Chicago Burger Week: Chicago Deep Dish Pizza Burger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać trochę oleju rzepakowego w żeliwnej patelni na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego.
Posypać obie strony żeberka granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Obniżyć ciepło do średnio wysokiego i umieścić oczy żeber na patelni bez przepełnienia. Sear Oczy żeber, aż dobrze rumiane, o 4 protokół. Odwróć żeberka i gotuj do średnio / średnio rzadkiego, o 4 protokół. Odstawić, luźno przykryć folią i odstawić.
Wymieszać ricotta, Cheddar i provolone w misce i rezerwy.
Rozgrzać olej roślinny w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i posypać solą i pieprzem. Pocić cebulę, aż będzie miękka i lekko złocista, około 10 minut. Odstawić. Cienko pokroić żeberka i odstawić.
Cebulę podzielić na 4 stosy. Na każdy stos nałożyć ćwiartkę mieszanki serowej, ćwiartkę żeberka i otwartą roladę.
Niech ser topi się i tosty, aż wszystko jest lepki. Zgarnij łopatką, Odwróć w prawo-side-up i top każdy z giardinera.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.