Staromodny Pudding Z Tapioki
Staromodny Pudding z tapioki może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 4. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 209 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka jaj, perłowa tapioka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pudding Z Tapioki, Pudding Z Tapioki, oraz Surowy Budyń "Tapioka".
Instrukcje
Połączyć 3/4 szklanki wody i tapioka w średnim rondlu; odstawić 30 minut.
Dodać mleko i sól do mieszanki tapioki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż mieszanina zgęstnieje, często mieszając.
Połączyć cukier i jajka, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo wymieszać około 1/2 szklanki gorącej mieszanki tapioki do mieszaniny jaj. Powrót mieszanki tapioka do patelni. Gotować 4 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. Łyżka puddingu do miski.
Umieść miskę w dużej misce wypełnionej lodem; odstawić 15 minut lub aż budyń ostygnie, mieszając od czasu do czasu. Powierzchnię puddingu przykryć folią. Wyluzuj.
W razie potrzeby udekorować startą gałką muszkatołową.