Staromodny gulasz wołowy z pieczarkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 618 kalorii, 41g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wołowinę, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Staromodny Gulasz Wołowy, Staromodny Gulasz Wołowy, oraz Staromodny Gulasz Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 2 łyżki oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu. Wołowinę doprawić 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj do garnka partiami i gotować, obracając i dodając więcej oleju w razie potrzeby, aż zbrązowieje na całym, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Przełożyć do miski łyżką szczelinową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj 2 Więcej łyżek oleju do garnka i zmniejszyć ogień do medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać z grubsza posiekaną marchewkę, seler i cebulę i gotować, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką i skrobanie się rumiane kawałki na dnie garnka, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół. Przesuń warzywa na jedną stronę i dodaj pastę pomidorową na pustą stronę. Gotować, aż ciemnieje wokół krawędzi, o 2 protokół; wymieszać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Wołowinę i wszelkie soki wrzucić do garnka, dodać wywar. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając pianę z góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodaj tymianek. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina będzie miękka, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
9
Odcedź wołowinę i warzywa w durszlaku ustawionym na dużej misce, zachowując płyn do gotowania. Namiot mieszanki wołowiny z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Pozostawić płyn do gotowania na 5 minut, a następnie odtłuścić tłuszcz na powierzchni. Zwrócić płyn do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Dodać pozostałe marchewki i seler oraz ziemniaki i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
12
Tymczasem podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać grzyby; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż uwolnią swoje soki i brązowy, 10 protokół. (
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
14
W razie potrzeby wylej dodatkowy płyn.) Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
15
Zdjąć z ognia i odstawić.
16
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
17
Ubij mąkę, aby zrobić zasmażkę, a następnie pozwól jej bąbelkować (nie brązowieć), 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
18
Ubij 2 szklanki płynu do gotowania reserved. Wymieszać ten sos do garnka z warzywami; doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
19
Wołowinę wrzucić do garnka, odrzucając pokrojoną w grubszą kostkę marchewkę, seler, cebulę i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)