Staromodny Budyń Waniliowy

Staromodny Budyń Waniliowy
Staromodny budyń waniliowy to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis służy 2. Mieszanka mleka, ekstrakt waniliowy, żółtko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Old Fashioned waniliowy budyń chlebowy z jeżynami, Tort urodzinowy waniliowy ze staroświeckim maślanym kremem waniliowym, oraz Old Fashioned Vanillan Ice Cream dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu połącz cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo mieszać w mleku. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelkami. Zmniejszyć ogień; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia do żółtka jaja; wróć wszystko na patelnię, stale mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać z masłem i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
5
Ostudzić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
6
Przenieś do dań deserowych. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia1
Magazyn