Staromodne ciasto z dżemem mamy Edny
Staromodne ciasto z dżemem mamy Edny wymaga ok. 56 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, maślankę, moczenie glazury i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Edna ' S Ho Ho Cake, Kapusta Eskalopowana Edna Mae, oraz Naleśniki z kwaśną śmietaną Edny Mae dla podobnych receptur.
Instrukcje
Line 4 (9-calowe) okrągłe patelnie z papierem woskowym; patelnie z natryskiem do gotowania. Odstawić.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukier, dobrze ubijając.
Dodać dżem, ubijając do wymieszania.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać z orzechami pekan i rodzynkami. Łyżka ciasto równomiernie do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić na stojakach z drutu.
Przygotuj glazurę wykończeniową. Podczas gdy glazura wykończeniowa stygnie, przygotuj glazurę Moczącą.
Umieścić 1 warstwę ciasta, do góry nogami, na talerzu ciasta. Nakłuć warstwę małym nożem do parkowania, wykonując otwory w odległości około 1/4 cala. Łyżka skąpe 1/2 szklanki moczenia glazury, około 2 łyżki na raz, w środku warstwy ciasta.
Rozłóż glazurę na ciasto okrężnymi ruchami po każdym dodaniu, za pomocą dużej łyżki.
Łyżka 1 szklanka glazury wykończeniowej na warstwę ciasta, około 1/4 szklanki na raz, przy użyciu tej samej procedury, co przy nakładaniu glazury Moczącej. (Wykończenie glazury przelewa się na boki.)
Powtórz procedurę z pozostałymi warstwami ciasta i szkliwami. Łyżka pozostałej glazury wykończeniowej nad wierzchem ciasta, pozwalając spływać po bokach.
Niech ciasto stać, aż glazura staje się jędrna.
Uwaga: ciasto można przygotować do dwóch dni wcześniej, w razie potrzeby.
Wskazówka: jeśli chcesz mieć czystą płytkę ciasta, przed nałożeniem szkliwa wsuń paski papieru woskowego (o szerokości około 3 cali) między krawędź pierwszej warstwy ciasta a płytkę ciasta. Pozostawić glazury, aby stały się twarde, ale nie twarde, przed usunięciem pasków. Nie przeszkadzały nam jednak kroplówki.