Sernik z podwójną czekoladą
Podwójny sernik czekoladowy zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mleka, ekstraktu z wanilii, śmietany śmietankowej i Złotego cukru. 1998 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sernik Z Podwójną Czekoladą, Sernik z podwójną czekoladą PHILADELPHIA, oraz Podwójne Kubki Do Serników Czekoladowych.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Wyłóż podstawę 25cm pergaminem do pieczenia.
Wymieszać roztopione masło i okruchy biszkoptów, aż dobrze się wymieszają, a następnie mocno docisnąć do podstawy puszki.
Obróć temperaturę piekarnika do 240C / wentylator 220C / Gaz
Ubić Serek i cukier elektryczną trzepaczką do uzyskania gładkiej i kremowej masy, następnie ubić kakao, wanilię, Tia Maria, jajka, śmietanę i połowę roztopionej czekolady. Do pozostałej czekolady wymieszać tyle mleka, aby uzyskać konsystencję sosu, a następnie odstawić, aż będzie gotowy do udekorowania sernika.
Nałóż trochę roztopionego masła na papier kuchenny i użyj go do posmarowania boków blaszki.
Wlać mieszaninę sera, a następnie wygładzić wierzch.
Piec przez 10 minut, następnie zmniejszyć ogień do 110C / wentylator 90C / Gaz przez 25-30 minut. Wypełnienie powinno być ustawione, ale z chwiejnym środkiem. Wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki szczeliną, następnie pozostaw sernik do ostygnięcia w piekarniku na 2 godziny. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Aby udekorować sernik, ostrożnie wyjmij go z puszki i zdejmij papier podszewkowy z podstawy. Lekko ubijamy śmietanę, aż zachowa swój kształt, następnie obracamy ją na wierzchu i skropimy reserved sosem czekoladowym, zalewając SOS śmietaną końcem łyżki.
Służyć jako jest lub stos z loki czekolady. Aby loki czekoladowe: Uruchom obrotową obieraczkę do ziemniaków mocno po gładkim grzbiecie płyty czekolady, tak aby loki płatków czekolady oddalały się od baru.