Staromodne Ciasto Owsiane
Staromodne ciasto owsiane może być tylko deser szukasz. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 15. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier-orzech polewa, mielony cynamon, brązowy cukier-pekan polewa lub, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 13%. Spróbuj Staromodne ciasto owsiane, Staromodny Placek Owsiany, oraz Staromodne Ciasteczka Owsiane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić owies i masło w misce miksera elektrycznego.
Wlać 1 1/4 szklanki wrzącej wody nad mieszaniną owsa; przykryć i odstawić 20 minut.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon i gałkę muszkatołową.
Dodać jajka, po jednym na raz, do mieszaniny owsa, ubijając ze średnią prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać cukry, ubijając aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, ubijając aż do wymieszania.
Wlać ciasto do natłuszczonej i mąki 13-x 9-calowy patelni.
Piec przez 26 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. (Ciasto zacznie odciągać się od boków patelni.)
Wyjąć ciasto z piekarnika; zwiększyć temperaturę piekarnika do pieczenia.
Łyżka brązowego cukru-pekan lub brązowego cukru-orzech polewa na ciepłe ciasto. Delikatnie rozprowadzić polewę na cieście za pomocą tylnej łyżki.
Ciasto Broil 3 cali od ciepła 3 do 5 minut lub aż cukier jest bąbelkowy i lekko rumiane.
Niech ciasto ostygnie całkowicie (około 3 do 4 godzin).