Staromodne ciasto od Miette

Staromodne ciasto od Miette
Staromodne ciasto z Miette może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól koszerna, wiśnia maraschino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 164 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto śmietankowe i tarta ze świeżymi owocami od Miette, Old Fashioned Devil ' s Food Cake (Cake Mix Doctor), oraz Staromodne Ciasto Z Dżemem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby podwójne ciasto czekoladowe: obficie masło dwa 6-przez-3-calowe regularne lub kontur ciasto patelnie i pyłu z przesianego proszku kakaowego. Wyjmij nadmiar kakao. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce i zalej ją wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ubijać, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez 15 minut.
6
W osobnej misce ubij razem maślankę i wanilię. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubijać jajka na dużej prędkości, aż do spienienia, około 2 minut. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli wlej olej, ubijając aż do połączenia, około 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj aż do pełnego włączenia, o 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli wlej schłodzoną mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj. Powoli wlać mieszankę maślanki i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
(Keebler)(Keebler)
9
Dodać cukier i ubijać, aż ciasto będzie gładkie i płynne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Zatrzymaj mikser.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wyjąć miskę i dodać przesiane suche składniki i wymieszać do momentu włączenia, najlepiej ręcznie, podnosząc i składając od środka dolnej. Za pomocą gumowej szpatułki zeskrobać boki miski i ponownie wymieszać na krótko ręcznie. Ciasto może nadal wyglądać trochę grudkowato, ale przestań mieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Wlać ciasto przez sito o średnich oczkach do dużej miarki lub miski, aby usunąć grudki. Dociśnij do ciał stałych na sicie gumową szpatułką, aby przepchnąć jak najwięcej ciasta, a następnie wyrzuć grudki. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Piec, aż blaty sprężyny z powrotem, gdy lekko naciśnięty i tester włożony w centrach wychodzi czysty, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Przenieść do stojaków drucianych i ostudzić w patelniach na około 20 minut. Gdy ciasta są wystarczająco schłodzone, aby obsługiwać patelnie, ale nadal odrobinę ciepłe w dotyku, ostrożnie Uruchom szpatułkę przesuniętą wokół krawędzi patelni, aby je poluzować, a następnie odwróć ciasta na stojaki i usuń Patelnie. (Uwaga: jeśli robisz Staromodne ciasto, a zatem za pomocą patelni konturowej, po prostu odwróć Patelnie i upuść je Ostro Na stojaki; powinny wypadać czysto. Za pomocą przesuniętej szpatułki w patelni konturowej mar brzegi ciasta.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Ostudzić na około 20 minut dłużej. Owiń ciasta szczelnie w folię i przechowywać w lodówce, aby upewnić się, że wnętrza są całkowicie schłodzone przed dekorowaniem, co najmniej 1 godzinę lub do 3 dni. Aby zamrozić, szczelnie owinąć drugą warstwę plastiku i przechowywać w zamrażarce do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1
W małym rondlu wyposażonym w termometr cukrowy połączyć cukier, śmietanę z kamienia nazębnego i wodę. Wymieszaj cukier do rozpuszczenia i zacznij go podgrzewać na średnim poziomie. Miej w pobliżu miarkę żaroodporną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Białka i wanilię umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie trzepaczki. Gdy cukier osiągnie 116°, natychmiast wlej go do miarki, aby zapobiec jego nagrzaniu. Mikser na średniej prędkości, powoli wlać syrop cukrowy do białek, celując w bok miski, a nie trzepaczką. Po dodaniu całego syropu obrócić mikser na średnio-wysoki i ubijać, aż lukier stanie się gęsty i utrzyma mocny szczyt. Kontynuuj ubijanie, aż lukier będzie tylko lekko ciepły i bardzo gęsty, w sumie około 10 minut. Nie kontynuuj bić, lub oblodzenie stanie się zbyt gruba, aby rozprzestrzeniać się i rury. Użyj natychmiast na staromodnym cieście lub na dowolnym innym cieście. Gotowany lukier musi być używany świeży i nie może być przechowywany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Aby zmontować staromodny tort: zrób podwójny tort czekoladowy zgodnie z zaleceniami, za pomocą patelni konturowej i upewnij się, że jest chłodny wewnątrz i na zewnątrz. (Jeśli zamrożone, niech rozmrozić w lodówce, 3 do 4 godzin. Jeśli wymaga czasu, można rozmrozić na blacie, 1 do 2 godzin, ale należy uważać, aby nie pozwolić mu siedzieć zbyt długo, zanim zaczniesz z nim pracować, ponieważ Tekstura straci jakość.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wyśrodkuj ciasto na talerzu prezentacyjnym lub talerzu, kopułą do góry. Wyczyść miejsce w lodówce wystarczająco duże na ciasto na talerzu.
5
Dopasuj torebkę do ciasta z okrągłą końcówką o średnicy (1/2 lub 5/8 cala) i napełnij do połowy gotowanym lukrem. Podciągnij mankiet i przekręć go, aby uszczelnić i dokręcić lukier do stożka. Oczyść worek z pęcherzyków powietrza, ściskając worek, aż do wybuchu powietrza i rozpylaczy lukier z worka. Trzymaj torebkę mocno skręconą, aby lukier nie wrócił na ręce. Trzymając końcówkę rurki pod kątem 90 stopni około 1 cal nad środkiem ciasta, mocno ściśnij, aby uwolnić duży kopiec lukru. Trzymaj końcówkę lekko zanurzoną w lukrze i kontynuuj. Zacznij powoli ściskać worek ponownie, Tym razem bardziej delikatnie, tak aby wisienka nadal płynęła na zewnątrz (jak lawa) i przesuwaj worek lekko w maleńkich, gładkich, jednolitych kółkach, aby zwiększyć przepływ, aż utworzysz kopiec, który zwieńczy ciasto, o grubości około 2 do 3 cali. Zatrzymaj około 1/4 cala od krawędzi, aby pokazać kontur ciasta. Po zakończeniu procesu oblodzenia wyciągnij końcówkę prosto do góry, aby uzyskać punkt w środku, aby uzyskać końcowy rozkwit.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
6
Delikatnie wyciśnij wisienkę, aby odsączyć ją z nadmiaru syropu i owinąć papierowym ręcznikiem na około 10 minut. To uchroni go przed krwawieniem na lukrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Umieść wisienkę maraschino na środku ciasta z atrakcyjnie uniesioną łodygą pod kątem 45 stopni. Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie MaraschinoWiśnie Maraschino
8
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed podaniem. Najlepiej zjeść ciasto tego samego dnia, w którym je robisz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn