St John Eccles Cakes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciastek St John Eccles. Ten przepis służy 5 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz wodę, brązowy cukier, mocną mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasta Eccles, Ciasta Eccles, oraz Ciasta Eccles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto francuskie: Mąkę przesiać do miski, następnie dodać sól i pokrojone w kostkę masło. Wcierać masło opuszkami palców, aż mieszanina wygląda jak bułka tarta.
Dodać wodę i ocet i wymieszać z twardą pastą. Uformować w kulkę, owinąć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na noc.
Następnego dnia wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw do zmiękczenia na 1-2 godziny. Pozostałe masło powinno być w tej samej temperaturze co ciasto (jeśli masło jest zbyt miękkie, roztopi się i wycieknie z ciasta, a jeśli jest zbyt twarde, wyrwie się z ciasta i zniszczy ciasto). Dobrym sposobem na osiągnięcie odpowiedniej temperatury jest umieszczenie masła między kilkoma arkuszami pergaminu do pieczenia (lub ponownie użyć owijek z masłem), ubijając wałkiem do ciasta, aby go zmiękczyć.
Gdy masło i ciasto są gotowe, rozwałkuj ciasto. Najpierw rozwałkuj go na kwadrat, a następnie rozwałkuj po kolei każdy bok, aby rozszerzyć kwadrat w krzyż. Pozostaw środek gruby, utrzymując końce i boki kwadratowe.
Masło umieścić na środku ciasta, formując je do odpowiedniego rozmiaru, jeśli to konieczne. Następnie owinąć ramiona krzyża wokół masła: najpierw połóż lewą rękę na maśle, następnie prawą rękę na pierwszym ramieniu,następnie górną i dolną. Cztery ramiona krzyża powinny sumować się do tej samej grubości co środek ciasta. Teraz masz masło w opakowaniu ciasta.
Obróć ciasto tak, aby górny szew był po prawej stronie i rozwałkuj go na powierzchni mąki w prostokąt o szerokości 8 cali i długości 28 cali.
Usuń nadmiar mąki, a następnie złóż prostokąt na trzy, jak literę, z jednym końcem prostokąta do środka, a drugim końcem nad tym. Daj ciasto ćwierć obrotu, więc szew jest po prawej stronie, a następnie rozwałkować i złożyć ponownie. Owinąć w folię i pozostawić do odpoczynku w lodówce na około 4 godziny. Powtórz jeszcze dwa razy, więc rozwałkowałeś ciasto i masło sześć razy, odpoczywając po co dwa obroty. Na koniec owinąć go w folię i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Dobrze trzyma się również w zamrażarce.
Aby wykonać nadzienie, rozpuść masło i cukier razem, a następnie dodaj je do suchych składników, dobrze wymieszaj, a następnie pozostaw do ostygnięcia przed użyciem.
Rozwałkuj ciasto francuskie na grubość 1/3 cala i pokrój okręgi o średnicy około 3 1/2 cala. Na tych łyżkach kropla mieszanki wypełniającej w środku okręgu i podciągnij boki ciasta, aby pokryć nadzienie. Zapieczętuj go palcami, a następnie obróć i utnij wierzch. Pomaluj wierzch białkiem jajka, a następnie zanurz w cukrze. Ciasta Eccles są teraz gotowe do pieczenia przez 15 do 20 minut w gorącym lub średnim piekarniku; miej na nie oko, aby się nie paliły. Można je jeść na ciepło lub na zimno i, jak wspomniałem wcześniej, są szczególnie cudowne, gdy je się je z serem Lancashire.
Powodem, dla którego tort Eccles tniemy trzy razy, jest Święta Trójca (cóż, tak mi powiedziano).