Squash słodko-kwaśny: Zucca w Saor
Słodko-kwaśny Squash: Zuccan w Saor jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka octu balsamicznego, dyni, cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 2 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Dynia maślana słodko-kwaśna - - - Zuccan w Agrodolce, Ravioli: Agnolotti di Zucca, oraz Scapece Di Zucca - Kabaczek Marynowany.
Instrukcje
Umieść squasha w dużej misce, posyp solą i odstaw na bok, aby nadmiar wody był wydzielany.
Tymczasem rodzynki moczyć w 1 szklance wrzącej wody przez 15 minut, aby je ponownie nawilżyć, następnie odcedzić i odstawić.
Na dużej patelni, rozgrzać 1/2-cup oleju na dużym ogniu, aż prawie do palenia. Praca w partiach, aby uniknąć przeludnienia patelni, gotować squash w oleju, aż będzie rumiane na brzegach, o 5 protokół, obracając raz gotować równomiernie.
Ugotowane plastry wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby odsączyć nadmiar oleju. Gotować wszystkie squash w ten sposób. Gdy wszystkie warzywa są odsączone, umieścić w płytkiej zapiekance i odstawić.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać pozostałą oliwę na dużym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Dodać cebulę i gotować do miękkości i duszone, dodając w małych ilościach gorącej wody tak, że cebula dusi. Po 20 minutach dodaj rodzynki, orzeszki piniowe, goździki, cynamon i skórkę z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez 2 minuty mieszając składniki.
Dodać octy i wino i doprowadzić do średniego wrzenia. Gotować przez 5 minut, następnie zdjąć z ognia i natychmiast zalać Kabaczek.
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce przez 2 dni przed jedzeniem.
Podawać w temperaturze pokojowej.