Spritz Czekoladowo-Waniliowy
Czekolada & Vanilla Spritz trwa około 50 minut od początku do końca. Za 7 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który serwuje 100. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 3G tłuszczu i w sumie 54 kalorie. Przynosi ci smak domu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka czekolady i czekoladowych jimmies, masła, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Vanilla-Bean Spritz Wianki, Cherry Vanilla Cream Cheese Spritz Cookies, oraz Czekoladowe Ciasteczka Spritz.
Instrukcje
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Ubij jajko, mleko i ekstrakty.
Połącz mąkę i proszek do pieczenia; stopniowo dodawać do śmietany i dobrze wymieszać.
Podziel ciasto na pół; dodaj kakao do jednej porcji i dobrze wymieszaj. Podziel każdą porcję na sześć części; uformuj każdy na 5 cali. dziennik.
Umieść razem kłodę czekolady i kłodę wanilii, naciskając, aby utworzyć kolejny kłodę.
Używając prasy do ciastek wyposażonej w wybrany dysk, naciśnij ciasto 2 cale. osobno na niesmażone blachy do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 9-11 minut lub do lekkiego zrumienienia brzegów.
Wyjmij do rusztów, aby ostygły.
W razie potrzeby zanurz każde ciastko do połowy w rozpuszczonej czekoladzie, pozwalając, aby nadmiar kapał.
Ułóż na woskowanym papierze; posyp jimmies.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.