Spritz Cookies
Spritz Cookies może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 35 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 409 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cukier puder, jajko, kolorowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pumpkin Spice Spritz Cookies / Ciasteczka Dla Dzieci raka, Spritz Cookies, oraz Spritz Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę, cukier i sól ubić w dużej misce, posypać ekstraktem z wanilii. Crack jajko do środka miski, a następnie dot mieszaniny mąki z kawałkami masła.
Wymieszaj wszystko razem z czystymi rękami, aż otrzymasz ciasto. Staraj się nie ugniatać go zbyt wiele, jak będzie to trudne ciasteczka. Po prostu chcesz, żeby wszystko było spójne.2 będziesz potrzebował prasy do ciastek, aby zrobić tradycyjny spritz. Umieść na wybranej matrycy-Lubię wzór gwiazdy lub płatka śniegu - następnie załaduj prasę ciastem. Wyjąć ciasto na niełuskaną blachę z ciasteczkami. To wymaga praktyki, więc przygotuj się na bałagan kilka na początku. Po prostu zwróć te nie tak dobre z powrotem do kulki ciasta i przeprowadź je ponownie. Niektórzy lubią większe ciasteczka, które wymagają 2-3 korb, inni tylko jeden; to sprawia, że delikatne ciastko. Moja mama czasami skręcała nadgarstek, robiąc je, aby uzyskać wirujący wzór.3
Piec ciasteczka przez 10-12 minut. Jak piec, dostać swój dekoracji wyboru gotowy, ponieważ trzeba będzie działać szybko, gdy wyjdą z piekarnika. Jak tylko ciasteczka są gotowe-nie będą brązowe, więc nie czekaj na to-wyjmij ciasteczka i udekoruj je. Moje ulubione dodatki to kolorowy cukier i kawałki orzecha włoskiego utkwione w środku wzoru Gwiazdy.4
Niech ciasteczka ostygną na arkuszu przez 5 minut, a następnie ostrożnie przenieś je do stojaka.
Niech ostygną całkowicie przed odłożeniem ciasteczek. Dobrze zamarzają.