Spis treści
Dom jest bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 380 kalorii, 2G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, sól koszerną, ziemniaki dla niemowląt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść steki z tuńczyka na talerzu i mżawka dobrą pomoc EVOO na nich rzut kilka razy, aby upewnić się, że są dobrze pokryte.
Posypać czarnym pieprzem, a następnie natrzeć pokrojoną stronę skórki cytrynowej w steki (jeszcze ich nie solić).
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i przygotuj warzywa. W przypadku marchwi wykonaj jedno cięcie pod kątem 45 stopni, a następnie zwiń je o 1/4, a następnie wykonaj kolejne cięcie pod tym samym kątem. Nie jestem pewien, jak nazywa się to cięcie, ale jest świetne, ponieważ sprawia, że wszystkie kawałki marchwi są mniej więcej tej samej grubości (którą kontrolujesz przez to, jak daleko od siebie kroisz), więc gotują równomiernie. Użyłem różnych długich chudych ziemniaków i pokroić je w ten sam sposób. Następnie wystarczy wrzucić marchew, ziemniaki i czosnek w dobrej ilości EVOO, sól i pieprz. Włóż to do piekarnika na około 40 minut lub aż ziemniaki są prawie gotowe.
Dodać szparagi i liście marchwi, wrzucić dodając więcej EVOO, jeśli wygląda na to, że potrzebuje, a następnie umieścić go z powrotem w piekarniku.Teraz czas ugotować steki.
Podgrzać ciężką patelnię ze stali nierdzewnej lub żeliwa na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca.
Usunąć skórkę z cytryny i wyrzucić. Odwróć steki kilka razy, aby upewnić się, że są dobrze pokryte olejem, a następnie posypać koszerną solą po obu stronach.
Umieść steki na gorącej patelni i nie przeszkadzaj im, dopóki nie będą gotowe do odwrócenia. Będziesz wiedział, że są gotowe, gdy dolna trzecia część steka jest brązowa (górna 2/3 będzie czerwona). Jeśli patelnia była wystarczająco gorąca i są gotowe do odwrócenia, powinny być dość łatwe do usunięcia i obrócenia za pomocą szczypiec, ale jeśli się przyklejają, użyj szpatułki. Gotuj tę stronę, aż dolna 1/3 będzie brązowa (teraz dolna i górna trzecia powinna być brązowa, a środkowa 1/3 powinna być różowa, nie czerwona).Wyjmij warzywa z piekarnika po odwróceniu tuńczyka i talerz warzywa. Kiedy tuńczyk jest gotowy, umieścić je na wierzchu warzyw od razu tak, że nie rozgotować.
Skropić 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1 łyżeczkę EVOO na każdym steku i podawać natychmiast.