Spirale Flank Steak z sosem borowikowym i czerwonym winem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 20 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 35 i kosztuje 37 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka skrobi kukurydzianej, stek z flanki, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Stek z flanki z sosem winnym, Stek z flanki z sosem winnym czosnkowym, oraz Stek z flanki w sosie grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żaroodpornej misce przykryj porcini 1 filiżanką wrzącej wody.
Odstawić, aż zmiękną, o 20 protokół. Wyjmij grzyby z namoczonego płynu i grubo je posiekaj.
Niech mocząca ciecz ustąpi.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 i ustaw blachę do pieczenia na środkowym stojaku. W misce, połączyć czosnek, ser, szałwia i rozmaryn. Na powierzchni roboczej, Funt stek 1/2 cala grubości i doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić mieszankę ziołową po jednej stronie steku i zwinąć wzdłuż, z ziarnem; związać sznurkiem w odstępach 1-calowych.
Na dużej patelni, rozgrzać olej.
Dodaj stek i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, 8 protokół.
Przełożyć na gorącą blachę do pieczenia i piec przez 20 minut, aż termometr włożony w najgrubszą część zarejestruje 125 dla średnio rzadkich.
Pozostaw stek na 5 minut i usuń sznurki.
Tymczasem wytrzeć patelnię.
Dodać borowiki i czerwone wino; dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o jedną trzecią, 2 protokół. Stopniowo dodawaj płyn borcini, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie miski.
Ubić bulion ze skrobi kukurydzianej, a następnie dodać do patelni; dusić na małym ogniu, aż sos jest zagęszczony, 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Stek cienko pokroić w poprzek, udekorować natką pietruszki i podawać z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc